27 септември 2010

Мусака тиквички и кайма
рецепта за вкусно ястие с тиквички, кайма и много копър и зелен лук. 






2 тиквички
500 гр кайма
2 -3 скилидки чесън
1 глава кромид лук
1 домат
4 -5 стръка копър
за заливката:
2 яйца
4 с.л. кисело мляко 0,1%
магданоз за поръсване
* Избирате хубава кайма – телешка без мазнини, смляна в магазина пред вас;
* Овкусявате я с ситно нарязан копър, лук и чесън,
* В тавичка редите половината тиквички и разпределяте каймата с подправките;
* Върху каймата нареждате филиики домат и редите останалите тиквички;
* Запича се във фурната почти до готовност и се залива със заливка само от яйца и обезмаслено кисело мялко;
* Запичате до златисто и поднасяте топла или студена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар