Яйца на очи по Савойски
Продукти (за 5 порции):80 гр. масло
700 гр. картофи
100 гр. настърган ементал (може и кашкавал)
5 яйца
100 гр. течна готварска сметана
щипка сол
черен пипер
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в тиган в маслото до златисто от двете страни на умерена температура.
След това поръсете с настъргания ементал/кашкавал и направете гнезда за яйцата. Добавете внимателно яйцата в подготвените гнезда. После се добавя течната сметана, като се полива цялото ястие. Поръсва се със солта и пипера и се изчаква белтъците да побелеят, като се запържва до желаната степен.
Ястието се сервира топло и върви с червено вино. Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар