14 октомври 2010

Салата с печени чушки и риба тон

Продукти

  • 6 бр. червени чушки, почистени от семките, опечени и обелени
  • 160 г консерва риба тон, оцедена добре от соса
  • 2 бр. твърдо сварени яйца
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. винен оцет
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 8-10 бр. черни маслини
  • няколко пера зелен лук, нарязани на ситно
  • сол, черен пипер
Чушките се нарязват на ивици по дължина. В чиния се нареждат първо чушките и се посоляват, върху тях нарязаните яйца, после рибата, маслините и най-отгоре се поръсва с накълцания зелен лук. Зехтина, оцета и пресования чесън се объркват и се полива с тази смес салатата. Поръсва се със сол и черен пипер. Салата се оставя да престои така 30 минути и се сервира.
Може да направят индивидуални салати, като продуктите се разпределят в 4 по-малки чинии.
Рецептата е добавена от magi71 (Магдалена Йорданова) на 10 Май 2009 г., източник: tanitaang.blogspot
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар