Сарми с месо и кисело зеле |

- 500 г смляно месо
- 1/2 ч.ч. (100 г) ориз
- 1-2 глави (100 г) кромид лук
- 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
- 1 кг кисело зеле
- 1 ч.л. (5 г) червен пипер
- черен пипер
- сол
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до златисто оцветявне. Прибавя се почистеният и измит ориз, разбърква се няколко пъти, поръсва се с червения пипер, залива се с 1/2 ч.ч. топла вода и се посолява. След поемането на водата се сваля от огъня и се оставя да се охлади. Прибавят се месото, черният пипер и сол на вкус. Зелевите листа се почистват от грубите части и в тях се слага по малко от плънката. Свиват се дребни сарми, които се нареждат в тенджера, заливат се с вода, колкото да се покрият, и се варят на тих огън до готовност. По желание към края на варенето може да се добави малко зелев сок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар