28 октомври 2010

рецепта: Запечена риба със сос от домати и чушки

добави към любимите рецепти страница за печат изпрати на приятел
Запечена риба със сос от домати и чушки

Продукти:


600 г филе от бяла риба по избор
1 голяма червена чушка
1 голям домат
1/2 глава кромид лук
1/2 ч л куркума
сол
смлян черен пипер

зехтин
босилек
магданоз
сок от 1/2 лимон
или 2 с л балсамов оцет

Приготвяне:


• Лукът и чесънът се почистват и се нарязват на дребно.
• Доматът се бланшира и се почиства от кожицата и семената.
• Чушката се почиства от семената.
• Доматът и чушката се нарязват на кубчета.
• В тиган се сгорещява зехтинът.
• Добавят се лукът и чесънът.
• Запържват се до омекване и се добавя чушката.
• Готви се 5 минути и се прибавя нарязаният домат.
• Сипва се 50 мл вода или зеленчуков бульон.
• Ако искате повече сос, съответно добавете повече течност.
• Сипва се лимоновият сок.
• Подправя се със сол, черен пипер и куркума.
• Всичко се задушава под капак 10 минути.
• В това време фурната се загрява на 180 С.
• Филетата риба се нареждат в огнеупорна тава.
• Отгоре се разпределя сосът с чушки и домати.
• Рибата се пече 20 минути.
• Поднася се топла или студена.

Бележки:


** Може да се приготви с пилешко филе (гърди). Филето се нарязва на не много дебели ивици и се задушава заедно със соса в тиган за 10 минути, а след това се готви във фурна.
добавено на: 2010-02-19
  • Facebook
  • Google
  • Svejo.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар