- ТУРСКИ САРМИЧКИ
- НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 - ПОРЦИИ
- Миниатюрните размери на сармичките по тази рецепта ги прави подходящи както за парти хапки, така и за мезе към анасонова напитка или чаша вино.
- Миниатюрните размери на сармичките по тази рецепта ги прави подходящи както за парти хапки, така и за мезе към анасонова напитка или чаша вино
- .за пълнежа:
- 500 гсмляно месо
- 100 гориз
- 3 главилук, ситно нарязани
- 1 ч. ч.копър, магданоз и джоджен, ситно нарязани
- сол и пипер на вкус
- за сармичките:
- 1 с. л.масло
- 500 глозови листа - пресни или консервирани
- лимонов сок
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.Оризът се накисва в студена вода за 30 мин. Прецежда се.
- 2.Лукът се поръсва с ½ с. л. сол, мачка се, докато стане прозрачен, залива се със студена вода и се прецежда. Отново се мачка със сол и пак се залива със студена вода.
- 3.Лукът и всички съставки за плънката се омесват на кайма.
- 4.Избират се по-дребни крехки листа с малки жилки. Отрязват се дръжките и се слагат в 2 л вряща вода с лимонов сок за 1-2 мин. Охлаждат се.
- 5.Най-плътните и големи листа се слагат на дъното на тенджера. От останалите се завиват малки сармички. Подреждат се над листата. Заливат се със 750 мл вода, добавя се маслото, сол и лимонов сок на вкус, и се слагат да къкрят 35 - 40 минhttp://www.menumag.bg/recepta/turski-lozovi-sarmichki
- 1.
Няма коментари:
Публикуване на коментар