13 декември 2010

  1.                      ТУРСКИ САРМИЧКИ
  2. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 6 - ПОРЦИИ
  3.  
    Снимка за Турски лозови сармички
    Миниатюрните размери на сармичките по тази рецепта ги прави подходящи както за парти хапки, така и за мезе към анасонова напитка или чаша вино.


  4. Миниатюрните размери на сармичките по тази рецепта ги прави подходящи както за парти хапки, така и за мезе към анасонова напитка или чаша вино
  5.  .за пълнежа:
  6. 500 гсмляно месо
  7. 100 гориз
  8. 3 главилук, ситно нарязани
  9. 1 ч. ч.копър, магданоз и джоджен, ситно нарязани
  10.  сол и пипер на вкус
  11. за сармичките:
  12. 1 с. л.масло
  13. 500 глозови листа - пресни или консервирани
  14.  лимонов сок
  15.  сол на вкус

    Начин на приготвяне

    1. 1.
      Оризът се накисва в студена вода за 30 мин. Прецежда се.
    2. 2.
      Лукът се поръсва с ½ с. л. сол, мачка се, докато стане прозрачен, залива се със студена вода и се прецежда. Отново се мачка със сол и пак се залива със студена вода.
    3. 3.
      Лукът и всички съставки за плънката се омесват на кайма.
    4. 4.
      Избират се по-дребни крехки листа с малки жилки. Отрязват се дръжките и се слагат в 2 л вряща вода с лимонов сок за 1-2 мин. Охлаждат се.
    5. 5.
      Най-плътните и големи листа се слагат на дъното на тенджера. От останалите се завиват малки сармички. Подреждат се над листата. Заливат се със 750 мл вода, добавя се маслото, сол и лимонов сок на вкус, и се слагат да къкрят 35 - 40 минhttp://www.menumag.bg/recepta/turski-lozovi-sarmichki

Няма коментари:

Публикуване на коментар