Кръмбъл с круши
СъставНеобходими продукти за 3-4 порции
- 3зрели круши, средно големи
- 1 с. л.сок от лимон
- 3 с. л.захар
- 1 ч. л.настъргана лимонова кора
- ½ ч. л.смляна канела
- 1 щипкасмлян бахар
- 1 щипкасмлян карамфил
- 1 с. л.нишесте
- за трохите:
- 3 с. л.овесени ядки
- 3 с. л.брашно
- 1 с. л.слънчогледови семки
- 2 с. л.кафява или пудра захар
- 1 щипкасол
- 2 с. л.масло
- 1 с. л.слънчогледови семки за поръсване
- сладолед за гарниране
Начин на приготвяне
- 1.Крушите се обелват и се нарязват на малки парченца. Поръсват се с лимоновия сок, захарта, лимоновата кора, канелата, бахара и карамфила, разбъркват се и се смесват с нишестето. Всичко се слага на дъното на тавичка, намазана с масло.
- 2.За трохите овесените ядки се смесват с брашното, семките, захарта и солта. Стриват се с маслото. Поръсват се върху крушите. Отгоре се поръсват останалите семки. Кръмбълът се запича за 40 мин. на 180° С. Сервира се топъл и се гарнира със сладолед или с бита сметана.
Няма коментари:
Публикуване на коментар