Ябълково руло /щрудел/
Продукти:
1/2 пакет кори,
300 гр. ябълки,
1 ч.ч. орехи,
3 с.л. мед *,
1/2 ч.ч. кафява захар,
1/2 ч.л. канела,
1/2/4 ч.л. бахар,
1/2 ч.л.индийско орехче,
5 обикновени бисквити / опция /,
1/2 ч.ч. пудра захар за поръсване.
1/2 ч. олио /масло/.
Приговяне:
Ябълките измиваме белим и рендосваме на едро ренде.
В купа смесваме ябълките, част от орехите, част от захарта, меда, подправките и счуканите на дребно обикновени бисквити.
Бисквитите служат за попиване на течността отделила се от ябълките и пречат да се сглетави щрудела.
Започваме да подреждаме рулото по следният начин:
Между всеки две кори поръсваме захар, орехи и заливаме с тънка струйка олио.така редуваме до свършване на корите.
Най-отгоре слагаме плъката по цялата повърхност и навиваме на руло.
Слагаме в намаслена и набрашнена тавичка и печем около 30-40 мин или до порозовяване.
Изваждаме , поръсваме с малко вода и с цедка паръсваме равномерно с пудра захар.
Сервираме студен нарязан на кръгчета.
взето от: "ВКУСНО И КРАСИВО"
Няма коментари:
Публикуване на коментар