Коледни джинджифилови сладки
Продукти:
1 ч = 200мл.
3 / 4 чаша меко масло/маргарин/,
3 / 4 чаша захар /кафява по желание/,
2 с л пудинг на прах с вкус на карамел,
1 яйце,
2 чаши брашно,
1 с л бакпулвер,
1 ч л джинджифил на прах,
1ч л канела на прах
щипка сол
Приготвяне:
Загряваме фурната на 180 *С.
В купа смесваме маслото, захарта, пудинга, яйцето и бъркаме с миксер до хомогенност.
Добавяме брашното пресято с бакпулвера, джинджифила, канелата и бъркаме, докато се поеме изцяло от маслената смес.
Завиваме с фолио и слагаме в хладилник за около 1 ч. да стегне.Изваждаме и разточваме върху набрашнен плот на тънък лист.
Изрязваме с формички по желание.
Слагаме върху лист пекарска хартия и печем 10 -12 мин., докато по ръбовете порозовеят.
Изваждаме и охлаждаме върху метална решетка.
По желание украсяваме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар