31 октомври 2011


       


Навит тиквеник

Продукти
  • кори за баница
  • масло
За плънката:
  • настъргана тиква
  • захар
  • около 2-3 щипки сол
  • шепа галета или грис
  • едро счукани орехи
  • канела
  
Маслото се разтопява. Разгъва се пакетът с корите и се взима една кора. Намазва се цялата с разтопено масло и върху нея се слага втора кора, пак се намазва с разтопеното масло и отгоре се слага още една. Върху третата кора, без да се маже с масло, се слага обилно от плънката. Завива се на руло и се слага в намазана с олио тава - не с масло, защото залепва. Така се нареждат и останалите кори. Когато тавата се напълни, рулата се намазват с разтопеното масло. В загрята на 180 С фурна, с включен вентилатор, се пече тиквеника докато се зачерви. Когато е готов се изважда от фурната, оставя се за десетина минути и се наръсва обилно с пудра захар.

За плънката всички продукти се объркват добре.
Рецептата е добавена от pepolina (Пепа) на 23 Октомври 2008 г.



     

Няма коментари:

Публикуване на коментар