Божествен тиквеник | |

- 500 г кори за баница
- 1.3 кг тиква
- масло за намазване
- захар - по 1-2 с.л. на руло
- канела, ванилия, индийско орехче
- орехи
- 2 бр. яйцa
- 1/3 ч.ч. прясно мляко
- ванилия, щипка сода за хляб
- сок от 1/2 лимон
- пудра захар

Тиквата се настъргва. Взима се една кора, намазва се леко с масло, не се разтопява, направо с пакетчето се рисуват няколко черти върху кората. Отгоре се слага друга кора, поръсена с канела, няколко прашинки индийско орехче, орехи и ванилия. Върху нея се слага тиквата, около 3 големи супени лъжици с връх. Поръсва се тиквата с 1-2 с.л. захар. Завиват се двете кори на руло. Повтаря се процедурата с останалите двойки кори. В тава, намазана с олио се постила на дъното една от корите. Върху нея едно до друго се нареждат рулата. Нарязват се напречно. Така се получават квадратчетата. Приготвя се заливката. Заливат се с нея квадратчетата равномерно. Тук-там отгоре се слагат малки парченца масло. Пече се в умерена фурна. След изпичането се напръсква с глазурата. Резултатът прилича на тиквена торта Наполеон.
Рецептата е добавена от Anego на 14 Октомври 2010 г., източник: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=352202.0
Няма коментари:
Публикуване на коментар