31 октомври 2011

Божествен тиквеник

Продукти
  • 500 г кори за баница
  • 1.3 кг тиква
  • масло за намазване
  • захар - по 1-2 с.л. на руло
  • канела, ванилия, индийско орехче
  • орехи
За заливката:
  • 2 бр. яйцa
  • 1/3 ч.ч. прясно мляко
  • ванилия, щипка сода за хляб
За глазурата:
  • сок от 1/2 лимон
  • пудра захар
Приготвяне 
Тиквата се настъргва. Взима се една кора, намазва се леко с масло, не се разтопява, направо с пакетчето се рисуват няколко черти върху кората. Отгоре се слага друга кора, поръсена с канела, няколко прашинки индийско орехче, орехи и ванилия. Върху нея се слага тиквата, около 3 големи супени лъжици с връх. Поръсва се тиквата с 1-2 с.л. захар. Завиват се двете кори на руло. Повтаря се процедурата с останалите двойки кори. В тава, намазана с олио се постила на дъното една от корите. Върху нея едно до друго се нареждат рулата. Нарязват се напречно. Така се получават квадратчетата. Приготвя се заливката. Заливат се с нея квадратчетата равномерно. Тук-там отгоре се слагат малки парченца масло. Пече се в умерена фурна. След изпичането се напръсква с глазурата. Резултатът прилича на тиквена торта Наполеон.
Рецептата е добавена от Anego на 14 Октомври 2010 г., източник: http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=352202.0

Няма коментари:

Публикуване на коментар