06 ноември 2012

БАНИЦА С КАЙМА 


    • 1 средно голямо пиле,1 пилешки бульон, 50 мл олио, 1 глава кромид лук, 400 г кайма, 5–6 кисели краставички, 3 печени чушки, 1 с.л. ронена чубрица, 1 ч.л. сминдух, черен пипер, 5–6 стръка магданоз, 10 листа от прясна зелка (може и кисела, зависи от сезона).
    •   ПРИГОТВЯНЕ:
    1. Почистваме пилето, нарязваме на парчета, поставяме в тенджера с вода, в която сме разтворили пилешкия бульон, и сваряваме.
    1. Обезкостяваме свареното и поизстинало вече пиле, като отстраняваме кожата. Нарязваме месото на много ситно.
    1. В тиган със загрята мазнина задушаваме ситно нарязания кромид лук за 5 мин. Към него прибавяме каймата и пържим, докато се получат трохи, добавяме ситно нарязаното пилешко месо, киселите краставички и печените чушки, нарязани на малки кубчета, поръсваме с чубрицата, сминдуха, черния пипер и ситно нарязания магданоз. Оставяме всичко това за 5 мин на слаб огън.
    Взимаме продълговата форма за кекс, която намазваме с мазнина и застиламе с точените кори, така че краищата да се показват навън.Поставяме вътре плънката от кайма и пилешко месо, натискаме плътно и заглаждаме сместа. Покриваме отгоре с корите, които сме оставили да стърчат извън формата, и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
    1. Печем 15 минути и изваждаме. Обръщаме формата върху продълговато плато, нарязваме на парчета и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар