06 ноември 2012


    КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ПЛЪНКА ОТ КАЙМА



    продукти:

    4-5 големи картофа, 50 г масло,  черен пипер,  сол, щипка индийско орехче, 50 мл олио, 1 глава кромид лук, 400 г кайма
Време за приготвяне 90 мин.
  1. Измиваме картофите и ги поставяме да се сварят в тенджера с вода приблизително за 60 мин.
  1. Докато картофите се варят, приготвяме плънката, като задушаваме за 5 мин лука, нарязан на ситно. Към него прибавяме каймата и пържим, докато стане на трохи. Слагаме настъргания на ситно морков, червения и черния пипер, кимиона, ситно нарязания магданоз и задушаваме още 5 мин, след което оттегляме от котлона и оставяме да поизстине.
  1. Обелваме сварените вече картофи, пасираме или настъргваме на едро ренде, докато са топли. Прибавяме маслото, черния пипер, солта и индийското орехче. размесваме хубаво с ръка, вземаме топка от сместа, която сплескваме с длани, пълним с каймената смес и оформяме във формата на рулце.
  1. Загряваме олиото в тиган, овалваме приготвените рулца в галетата, топим в разбитите яйца и пържим до златисто.
  1. Готовите рулца изцеждаме от мазнината в чиния със салфетка, преди да сервираме. 
  2.    Приятен апетит!
Тази вкусна рецепта взех от един сайт, който за съжаление е програмиран само за iPad - kleverbeast.com






    siaina

    Няма коментари:

    Публикуване на коментар